Training & Workshops

Security training is noodzakelijk en is altijd maatwerk. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 89% van alle gehackte organisaties mede veroorzaakt wordt door onwetendheid en het onjuist handelen van eigen medewerkers. Mensen klikken op links in Phishing mails, verliezen mobiele apparaten en delen informatie met ongeautoriseerde personen. Daarnaast zijn medewerkers zich vaak niet bewust wat hun rol is op het gebied van security in de organisatie. Dit wordt toch door IT geregeld? We zijn toch al beveiligd door firewalls en antivirus scanners?

Security awareness training & workshops

In de Security Awareness workshop gaan jouw medewerkers in een korte sessie ervaren welke gevolgen hun acties kunnen hebben. De IT-afdeling maakt het mogelijk, om alles in de Cloud te bereiken. Maar ook dat je altijd online kunt werken, het liefst ieder op zijn eigen apparaat. Maar gaat iedereen wel bewust om met deze vrijheden? Welke gevolgen kunnen de onvoorzichtigheid van jouw medewerkers hebben? Is hun laptop, telefoon of tablet wel voldoende beschermd? Staan er geen programma’ s op die grote gevolgen kunnen hebben voor jouw organisatie?

89% van de gehackte organisaties is begonnen bij de medewerker

Studies hebben aangetoond dat een van de belangrijkste elementen in het verminderen van de cyber risico de menselijke factor is. Meer dan de technische en innovatieve oplossingen voor security, zal het hebben van bewust personeel dus een drastische verbetering van de cybersecurity van elke organisatie zijn. Van alle recente security incidenten, waarbij organisaties zijn gehackt, was de menselijke factor een van de belangrijkste startpunten van de hack.
De menselijke fouten bestaan uit onveilig gedrag, onwetendheid en het negeren of omzeilen van bestaande beveiligingsbeleid. Dit is niet altijd gedaan met slechte bedoelingen. Het is vooral te wijten aan het niet bewust zijn van de mogelijke gevolgen die kunnen voortvloeien uit onveilig gedrag. Van alle mogelijke cybersecurity maatregelen, is de menselijke factor dus de goedkoopste en gemakkelijkste om te verbeteren.

Wanneer je aan een workshop in een klassikale vorm deelneemt heb je heel veel interactie. Met als gevolg dat je van elkaar leert. Zo krijgt de lesstof meer betekenis. Met name omdat er vaak voorbeelden uit de eigen praktijk gebruikt worden.