Deception

Serious game

Deception is een serious game (training in spelvorm). In dit cluedo-achtige spel is er een datalek bij een bedrijf en de pers heeft er lucht van gekregen. Iedereen is verdacht. De deelnemers spelen in teams de rol van digitale onderzoekers. We hebben hen nodig om dit tot op de bodem uit te zoeken. Ontdek wie het heeft gedaan, wat het motief was en vooral hoe het is gebeurd? De reputatie van de organisatie staat op het spel.

Het spel is te spelen vanaf 10 personen (teams van 2 personen) tot geen maximum (teams van 10 personen). Het duurt tussen de 30 รก 45 minuten, waardoor het ideaal is als:

  • Kick-off van een awareness programma
  • Einde van een heidag voor het management
  • Tijdens een evenement
  • Om per afdeling te spelen tegen het hele bedrijf

Deception is een interactief en opwindend spel dat tegen andere teams wordt gespeeld. Het spel is perfect om op speelse wijze security awareness onder de aandacht te brengen van de medewerkers. Om Deception te spelen is een smartphone of tablet per team vereist. Een team bestaat uit 3 tot 5 deelnemers. Daarnaast is er de optie van meerdere sessies, zodat je een soort competitie kunt organiseren.

Dit security awareness spel geeft een inleiding op het gebied van security en privacy. Medewerkers krijgen inzicht in wat er bij een datalek komt kijken, inclusief de stress en het wijzen met vingers. Medewerkers leren ook van andere teamleden die hun kennis delen. En ze zullen veel plezier tijdens het spelen tegen de andere teams of de organisatie hebben.