De Hackergame training is meer dan een security awareness

Wij helpen zowel HBO studenten van de Hogeschool van Amsterdam als van het ROC van Amsterdam om de training Hackergame te creëren. Na onderzoek rond het onderwerp security awareness trainingen bleek dat er veel behoefte bestond aan security awareness. Tegelijkertijd bleek dat de motivatie en waardering van awareness trainingen laag is bij medewerkers. Dit komt doordat veel trainingen te technisch zijn, te veel tijd kosten en merendeel van de medewerkers niet geïnteresseerd zijn in al die technische maatregelen. Het moest dan ook een spel/training worden die door zowel IT Nerds als digibeten gespeeld kan worden.

Maak medewerkers weerbaar tegen cyberaanvallen

Keer op keer blijkt dat bedrijven hun security maatregelen niet op orde hebben.  Hierdoor zijn ze overgeleverd aan de oplettendheid van hun medewerkers. Om dit te verbeteren is kennis nodig, en motivatie om deze kennis op te doen. Met onze hackergame willen we medewerkers motiveren om cyber security trainingen te gaan volgen, terwijl ze al een beetje door het spel getraind worden. Deelnemers aan de hackergame wanen zich in de wereld van cybercriminaliteit. Als deelnemers gaan ze spelenderwijs een bedrijf hacken, zonder dat er technische kennis nodig is.

Discussie en strategie

Op een spelbord hebben we door Deedylicious hebben laten ontwerpen. Hierop doorlopen de deelnemers de stappen die hackers volgen om hun doel te bereiken. Via de app krijgen de deelnemers vragen en opdrachten die voor de nodige discussie en strategische keuzes zorgen. Het spel is te spelen in groepen, tegen groepen of individueel en kan naast Engels en Nederlands in meerdere talen geleverd worden.

Image

Over hackergame

Hackergame is een security awareness training, waarbij de deelnemers in de schoenen van een hacker stappen. Als hacker moeten ze proberen data te stelen terwijl het spel hen door het hackers proces leidt.

Iedereen kan mee doen aan de training

Bedrijven kunnen de hackergame “spelen” per afdeling, met het hele bedrijf of zelfs tegen andere bedrijven. Voor maximale impact met veel deelnemers maken we groepen van 5 die samen tegen andere groepen spelen. Het spel heeft geen beperking van het aantal deelnemers en kan zelfs op meerdere locaties tegelijk gespeeld worden.

De training heeft geen voorkennis nodig

Om het spel te spelen hebben de deelnemers kennis nodig van het spelen van bordspelen. Het spel is te spelen door deelnemers zonder enige kennis van IT en security. Het is ook te spelen als deelnemers dit wel hebben. Het spel past zich aan het niveau aan.

Serious gaming met een spelbord, tablet en scoreboard

De serious game bestaat uit een spelbord met pionnen en een tablet. Het spelbord leidt de deelnemers door het hackers proces. En via de app krijgen deelnemers vragen en opdrachten. De app is beschikbaar op iedere laptop, tablet en smartphone.

Getraind door ervaren trainers

Hackergame is een training. De trainer zorgt voor de begeleiding van de groep of groepen. Ook is het mogelijk om het spel in eigenbeheer te spelen na een train de trainer sessie. Met als resultaat dat u het naar eigen inzicht kunt inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *