EscapeBox mission critical

Escape rooms gericht op security en privacy kennen we inmiddels wel. Maar een escape room van je eigen vergaderzaal maken, waarin je samen met je collega’s als hackers moet denken? Het vanuit de andere kant benaderen van informatieveiligheid en privacy is een zeer leerzame en confronterende manier, die door de deelnemers als zeer relevant wordt ervaren.

Plug and play escape room

Cyber Inc. heeft een escape room in kisten ontwikkeld om op een laagdrempelige manier security- en privacy risico’s onder de aandacht te brengen. De EscapeBox bestaat uit 2 flight cases waarvan één met wielen. Hierin zit alles wat je nodig hebt om het spel te spelen. Daarnaast wordt er een wand geleverd voor de sfeer. Gemakkelijk als dagactiviteit in te zetten, of als onderdeel van een themaweek.

 

Is er enige begeleiding

Om de EscapeBox te spelen heb je iemand nodig die het begeleid. Deze persoon start fysiek het spel. Daarnaast bewaakt de begeleider de hints. En de score lijst. Ook zorgt de begeleider ervoor dat de EscapeBox wordt opgeladen.

 

Wat is het thema?

Het thema van deze EscapeBox staat in het teken van de SpaceX’s Falcon 9 vlucht. De deelnemers van de EscapeBox krijgen de opdracht om binnen 30 minuten de falcon 9 te lanceren. Als goede hackers moet dat geen probleem zijn. Een andere groep hackers heeft het versleutelde wachtwoord om de flight case te openen uit de wachtwoord manager weten te bemachtigen. Onze inlichtingendienst heeft aanwijzingen dat de MFA-code ook in een van de flight cases zit. Hiermee zullen de deelnemers een heel eind moeten komen. Maar de tijd tikt.

Contact: