Security awareness consultancy diensten

Net als computers kunnen mensen informatie opslaan, verwerken en overdragen. Er is echter vaak heel weinig gedaan aan menskant. Met als gevolg hiervan zijn mensen, in plaats van technologie, nu het primaire doelwit. Security awareness training is een van de meest effectieve manieren om dit probleem aan te pakken. Onze consultancy diensten bieden uitkomst.

Consultancy diensten die zorgen voor security awareness

Bij veel bedrijven wordt af en toe eens een presentatie over security gegeven. Hoe leuk deze ook zijn, ze doen nauwelijks iets voor het bewustzijn van de medewerkers. Met als gevolg dat er wel geïnvesteerd is maar het risico niet verlaagd is. Zelfs het doen van een training om aan de ISO27001/BIR/BIG/NEN7510 normering te kunnen voldoen, zal het gedrag van medewerkers niet veranderen. Ze zorgen een leuke middag, maar ook voor frustratie onder de medewerkers. Als je echt impact wilt op het security bewustzijn van medewerkers zal je aan de slag moeten met een lange termijn programma.

Een programma identificeert de trainingsonderwerpen die de grootste impact hebben bij het ondersteunen van de missie van de organisatie en richt zich op die hoofdthema’s. Dit programma gaat verder dan alleen jaarlijkse training en omvat continue versterking gedurende het hele jaar. Inhoud wordt op een boeiende en positieve manier gecommuniceerd die gedragsverandering aanmoedigt op het werk, thuis en op reis. Als gevolg hiervan begrijpen medewerkers het personeelsbeleid en volgen ze het beleid van de organisatie en herkennen en voorkomen ze security incidenten actief.

Consultants geven inzicht in welke stappen je kan nemen

Het is voor het management van belang om te weten hoe het security bewustzijn, oftewel security awareness, ervoor staat. Wat er nodig is om het goed te regelen, en welke keuzes er zijn? Wij kunnen daarbij helpen. Wij bieden je een objectief advies én zorgen voor de uitvoering. Daarbij kun je vertrouwen op onze jarenlange ervaring op het gebied security, kennisoverdracht en gedragsverandering. Met als resultaat dat je er zeker van bent dat een hoger security bewustzijn gerealiseerd wordt. Van advies en beoordelingen tot complete implementatietrajecten. Wij hebben de expertise in huis om bewustwording te creëren en te verhogen. Door doordachte security awareness programma’s te ontwikkelen, het geven van workshops, training en serious games. Daarnaast beschikken we over de expertise om het gewenste security awareness niveau in je organisatie te realiseren.

Contact: